Etiketa

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

Το μεγάλο ραντεβού της μελισσοκομίας



Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, αποτελεί την μεγαλύτερη και σημαντικότερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Αφορά το καταναλωτικό κοινό αλλά και τους μελισσοκόμους και τους επαγγελματίες του κλάδου και διεξάγεται την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, από τις 5 έως και 7 του μήνα. 
Γενική είσοδος: 2€, Μελισσοκόμοι (με επίδειξη μελισ/κού βιβ/ρίου): είσοδος ελεύθερη

Ακολουθεί το πρόγραμμα του συνεδρίου, όπου φέτος θα έχω την τιμή να παρίσταμαι ως ομιλητής : 

6ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας
6 & 7 Δεκεμβρίου 2014
Αίθουσα Β΄
Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ , π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ
 Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών
 Φ. Γκουλιαδίτη, Γεωπόνος, Κέντρο Μελισσοκομίας ΠΑΣΕΓΕΣ
 Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων «Η Μέλισσα»

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
10.30 -11.00 Προσέλευση – Εγγραφές
11.00 – 11.15 Χαιρετισμοί
11.15 – 11.30 Μεσογειακή Διατροφή – Το Μέλι και τα Προϊόντα του
Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ
11.30 – 11.45 «Μέλισσες και Περιβάλλον»: μια Άρρηκτη Σχέση
Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών
11.45 – 12.00 Ορθή Επιχειρηματική Μελισσοκομική Πρακτική
Φ. Γκουλιαδίτη, Γεωπόνος, Κέντρο Μελισσοκομίας ΠΑΣΕΓΕΣ
12.00 – 12.15 Βιολογικές και Θεραπευτικές Δράσεις του Μελιού
Κ. Καρατάσου, Κτηνίατρος, Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλογών Ελλάδος (Ο.Μ.Σ.Ε.)
12.15 – 12.30 Μελισσοκομία Κρήτης και Ιδιαιτερότητες Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων «Η Μέλισσα»
12.30 – 12.45 Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία για το Μέλι και τα Προϊόντα του
Ε. Κολοκοτρώνη, Προϊσταμένη Τμήματος Μελισσοκομίας ΥΠΑΑΤ
12.45 – 13.00 Πολιτική & Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης στο Επόμενο Επιχειρηματικό πλαίσιο
Μ. Σμύρης, Μηχανολόγος – Μηχανικός, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΕΓΕΣ
13.00 – 13.15 Κατάλοιπα Χημικών Ουσιών στο Μέλι
Ε. Μποτίτση, Εργαστήριο Υπολειμμάτων Γεωργικών Φαρμάκων, Γενικό Χημείο του Κράτους
13.15 – 13.30 Η Διεθνοποίηση των Ελληνικών Brand Μελισσοκομικών Προϊόντων
Α. Τσουκαλάς, Διευθυντής Αειφορίας και κοινωνικής Ευθύνης Apivita
13.30 – 13.45 Εντατική Εκμετάλλευση Μελισσοκομείου – Εξοπλισμός
Α. Παππάς, Μελισσοκόμος, Πρόεδρος Πανελλήνιoυ Συνεταιρισμού Αφαρμάκου Βιολογικής Μελισσοκομίας «Ο Αίας»
14.00 Διάλειμμα

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
18.00 – 18.15 Προσέλευση Συνέδρων
18.15 – 18.30 Οι Θεραπευτικές Ιδιότητες του Μελιού
Θ. Καλογεράκου, Διαιτολόγος, Διατροφολόγος Msc
18.30 – 18.45 Η Θέση των Μελισσοκομικών Προϊόντων στη Σύγχρονη Διατροφή
Μ. Μυλωνά, Διατροφολόγος, μέλος Ινστιτούτου Διατροφικών μελετών Ελλάδος
18.45 – 19.00 Το Μέλι στη Γαστρονομία
Γ. Λέκκας, Καθηγητής Γαστρονομίας, Executive Chef
19.00 – 19.15 Βιολογικό Μέλι & Προοπτικές
Π. Μαρούλης, Μελισσοκόμος
19.00 – 19.15 Μια Επαναστατική Τράπεζα Βασιλισσών
Σ. Φουτσιτζής, Γεωπόνος, Μελισσοκόμος

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
10.30 -11.00 Προσέλευση Συνέδρων
11.00 – 11.15 Ερευνητική Δραστηριότητα Σχετικά με τα Προϊόντα Κυψέλης
Α.Θρασυβούλου και Χ. Τανανάκη, Εργαστήριο Μελισσοκομίας ΑΠΘ
11.15 – 11.30 Ελληνική Βασιλοτροφία. Προβλήματα και Προοπτικές
Σ. Στεργάτος. Μελισσοκόμος – Βασιλοτρόφος
11.30 – 11.45 Δυνατότητες Επιχορήγησης Επενδύσεων στον Μελισσοκομικό Τομέα
Μ. Σμύρης, Μηχανολόγος – Μηχανικός, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΕΓΕΣ
11.45 – 12.00 Marketing Μελιού & Μελισσοκομικών Προϊόντων
Θ. Σιούτης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, εκπαιδευτής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΕ
12.00 – 12.15 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις στο Χώρο του Μελιού
Δ. Μιχαηλίδης, Συγγραφέας, Δημοσιογράφος
12.15 – 12.30 Η Κοινωνία της Μέλισσας και ο Μελισσοκόμος
Σ. Παναγιωτάκης, Μελισσοκόμος – Γεωπόνος
12.30 – 12.45 Εξαγωγές Μελιού και Μελισσοκομικών Προϊόντων
Τ. Σκοτίδη, Πρόεδρος & Γενική Διευθύντρια Simply Exports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου